Dost: Voetbal is voor mij niets meer waard als je zoiets meemaakt

VOETBAL - Of Bas Dost zondagavond met Sporting Lissabon de bekerfinale tegen Aves speelt, is maar zeer de vraag. De Drentse oud-international werd gisteren met zijn ploeg aangevallen door vijftig gemaskerde hooligans.

"Voetbal is voor mij niets meer waard als je zoiets meemaakt", zegt de mishandelde spits tegen het AD. 

Riemen, fakkels en strijkijzers
De spits liep bij de aanval op het trainingscomplex van Sporting Lissabon gistermiddag een flinke hoofdwond op. Zes andere spelers raakten ook gewond door de aanval met riemen, fakkels en strijkijzers.

 Vandaag zochten de aangeslagen spelers van Sporting Lissabon steun bij elkaar. De selectie trok in overleg met de spelersvakbond de conclusie dat ze de bekerfinale zondag beter wel kan spelen, mede uit respect voor tegenstander Aves.

'Knallende koppijn'
De kans dat Dost meedoet is klein, omdat het maar de vraag is of hij zowel lichamelijk als geestelijk hersteld is. Vandaag liet hij weten dat hij nog steeds 'knallende koppijn' heeft. Ook is hij nog niet over de schrik heen. "Heel Sporting huilt. Dit is de zwartste dag in de historie van de club. Je verwacht niet dat dit mogelijk is. Ik word er stil van." 

De vraag of hij ondanks een nog twee jaar doorlopende contract zijn laatste wedstrijd voor Sporting heeft gespeeld, kan hij nog niet beantwoorden. Dost wil tijdens zijn vakantie eerst alles laten bezinken voor hij een besluit neemt over zijn toekomst. Dost maakte in twee seizoenen bij Sporting liefst 70 doelpunten in 89 wedstrijden. 

Vandaag werden er 23 hooligans aangehouden voor de bestorming van het trainingscomplex van Sporting. Zij kunnen zeer waarschijnlijk flinke straffen verwachten.
Deel dit artikel: