ChristenUnie stelt Kamervragen over sluiting kinderafdelingen Treant

Carla Dik-Faber heeft (Rechten: Bas Czerwinski/ANP)
Carla Dik-Faber heeft (Rechten: Bas Czerwinski/ANP)
DEN HAAG - Carla Dik-Faber heeft vandaag Kamervragen gesteld in Den Haag over de dreigende sluiting van de kinderafdelingen in Hoogeveen en Stadskanaal.
Dik-Faber is lid van de Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie. Ze stelde negen schriftelijke vragen aan Bruno Bruins, de minister van Medische Zorg en Sport.
Zo wil het Kamerlid weten of de minister kan uitleggen wat de sluiting van deze afdelingen voor de zorgverlening aan zwangere vrouwen en kinderen in de regio’s Hoogeveen en Stadskanaal betekent. Ook wil ze een antwoord op de vraag wat de consequenties voor de bereikbaarheid van overige zorg zullen zijn.

Lees meer: Treant concentreert kindergeneeskunde in Emmen

Het Kamerlid sluit af met de vraag of de minister de mening deelt dat het van groot belang is dat er een goede zorginfrastructuur is in het noorden van het land.
Het is nog niet bekend wanneer de minister met antwoorden komt.

Andere politieke partijen

Ook de Kamerfractie van de SP heeft vragen gesteld aan minister Bruno Bruins. Vanmiddag komen verloskundigen met de Statenfracties van PvdA, CU en CDA bij elkaar, om de toekomst van de bedreigde afdelingen van Ziekenhuis Bethesda te bespreken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl