Grond voormalige brandweerlocatie Emmen tegen mei gesaneerd

gemeentehuis Emmen 3
Het gemeentehuis in Emmen © RTV Drenthe/Janet Oortwijn
De grond van de oude brandweerlocatie aan de Van Schaikweg in Emmen is tegen mei volledig opgeschoond. De tweede fase van het Heldenhof, het nieuwbouwproject op deze locatie, kan daarna vervolgd worden. Dat liet wethouder Jisse Otter vanavond weten tijdens de commissievergadering van de gemeente.
Na bodemonderzoek werd in de grond van de voormalige brandweerlocatie de stof PFAS aangetroffen. Volgens Otter het gevolg van het schuim van brandwerende middelen.

Zeventien woningen

Met aannemer Geveke is overeengekomen dat de gemeente het perceel bouwrijp levert. Vandaar dat de gemeente opdraait voor het verwijderen van de bodemverontreiniging. Als het saneren klaar is, kan Geveke verdergaan met de bouw van nog eens zeventien woningen op deze plek.
De kosten voor deze klus beraamde de gemeente op zes ton. Volgens Otter is er bij het Rijk echter een regeling in de maak, waarmee deze kosten verhaald kunnen worden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl