Wapenbezitter uit Erica bedreigde burgemeester en gezin

Inval Erica
Politie en defensie deden een inval bij de man in Erica © Persbureau Meter
Een 60-jarige man uit Erica die op 9 december werd opgepakt omdat hij in bezit was van een grote hoeveelheid aan wapens, bedreigde kort daarvoor burgemeester Eric van Oosterhout van de gemeente Emmen en zijn gezin. Dit bleek tijdens de eerste openbare voorbereidende zitting.
De man en zijn advocaat verschenen niet. Het was een korte zitting waarop alleen werd besloten dat de man voor onderzoek naar het Pieter Baan Centrum (PBC) gaat.
Hoeveel wapens in de woning zijn aangetroffen werd op zitting niet bekend gemaakt. Twee weken voordat zijn huis doorzocht werd bedreigde de man de burgemeester met de woorden: "Als mijn vrouw kapotgaat, gaat die van jou er ook aan en die beide dochters ook." Een dag voor de bedreiging belette hij gemeentewerkers snoeiwerkzaamheden te verrichten aan de bomen en een heg rondom zijn woning.
De politie en een specialistisch team van defensie doorzochten op 9 december de woning van de man aan de Beekweg in Erica. Volgens omwonenden stond het pand bekend als legerdump, waar onder meer messen en luchtbuksmunitie werden verkocht.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.