Stelling: We gebruiken te veel Engelse woorden

Worden er te veel Engelse woorden gebruikt? (Rechten: Roy van Gool / RTV Drenthe)
Worden er te veel Engelse woorden gebruikt? (Rechten: Roy van Gool / RTV Drenthe)
ASSEN - In de hoop de verengelsing in het hoger onderwijs een halt toe te roepen, spant de vereniging Beter Onderwijs Nederland (BON) een rechtszaak aan tegen twee universiteiten en de Inspectie van het Onderwijs.
De organisatie vindt namelijk dat 'de zorg voor de Nederlandse taal en cultuur een kerntaak is van het hoger onderwijs'. Massaal overschakelen op Engels is volgens de organisatie in strijd met de wet. BON wijst erop dat onderwijsinstellingen in beginsel in het Nederlands les moeten geven. Overschakelen op Engels leidt volgens BON tot slechtere kwaliteit van het onderwijs.

Stelling

Niet alleen in het onderwijs, maar ook in het dagelijks leven gebruiken we bewust of onbewust veel Engelse woorden. Hoe vaak zeg jij bijvoorbeeld 'yes' of 'check'? Wat vind jij, gebruiken we te veel Engelse woorden?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur 0592-331188 of laat je reactie achter op Facebook.com/RTVDrenthe.

Vorige stelling

Gisteren vroegen we of FC Emmen sowieso een huldiging verdient, ongeacht de uitslag van de twee finalewedstrijden tegen Sparta. Een ruime meerderheid van bijna 63 procent was het daar niet mee eens, ruim 37 procent wel. In totaal brachten 1.921 mensen hun stem uit.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl