​Agenten ontsnappen aan de dood bij ongeluk: 'Eentje is alweer richting Sparta'

De politieauto kwam in de sloot tot stilstand (Rechten: Persbureau Meter)
De politieauto kwam in de sloot tot stilstand (Rechten: Persbureau Meter)
OOSTERHESSELEN - Wonder boven wonder kwamen ze er zonder kleerscheuren vanaf. Twee agenten sloegen gisteren drie keer over de kop met hun voertuig bij een aanrijding in Oosterhesselen.
De agenten waren op weg naar een melding en hadden zwaailicht en sirene aan. Op de Pandijk wilden ze drie auto's inhalen, maar de achterste automobilist had dat niet door. "Hij verklaarde dat hij de radio te hard aan had staan en niks in de gaten had", zegt een woordvoerder van de politie.
Lees meer: Politiewagen slaat over de kop bij botsing in Oosterhesselen
Op het moment dat de agenten bijna naast de achterste auto reden, sloeg de bestuurder plotseling linksaf. Een botsing was het gevolg. De politieauto kwam in de berm terecht, sloeg drie keer over de kop en kwam in de sloot naast de weg tot stilstand. "Ze hebben geen paaltje of boom geraakt. Anders hadden we een dodelijk ongeluk gehad."
Zowel de agenten als de betrokken bestuurder kwamen er zonder kleerscheuren vanaf. "De ene agent heeft een schram op zijn elleboog, de andere heeft helemaal niks. Dat is een man van 60 jaar, maar hij heeft niet eens spierpijn. Hij is zojuist richting Rotterdam gegaan voor Sparta - FC Emmen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl