Olifantenstal in Rensenpark wordt canvas voor graffiti-artiesten

Writer's Block
Voorbeeld van een kunstwerk die middels Writer's Block tot stand kwam. © Writer's Block
De voormalige olifantenstal in het Rensenpark wordt deze zomer het canvas voor meer dan twintig nationale en internationale graffiti-artiesten. De organisatie is in handen van Writer's Block, verantwoordelijk voor al meer dan zeventig muurkunstwerken in Noord-Nederland.
Gedurende een lang weekend worden de binnenkant en delen van de buitenkant van het gebouw bewerkt. Een exacte datum voor het festival is nog niet bekend gemaakt.
Mocht de situatie het tegen die tijd toelaten, kunnen bezoekers gratis deelnemen. Het VSBfonds heeft onlangs twee ton ter beschikking gesteld voor het Rensenpark. Writer's Block Emmen is één van de initiatieven die subsidie ontvangt uit deze middelen.

Kunstwerk van paar duizend vierkante meter

De organisatie van Writer's Block transformeerde eerder met meer dan 40 street art-kunstenaars binnen een week een complete parkeergarage tot een kunstwerk van een paar duizend vierkante meter.
In Lelystad ontstonden meerdere street art-werken in het stadshart. In Friesland werd rond Kerstmis in elf steden eenzame mensen een visueel 'hart onder de riem' gestoken in de vorm van een kunstwerk.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl