Met ferme klap start sloop Meridiaanflats Klazienaveen

Sloop Meridiaan flats Klazienaveen
Be van der Kaap mocht als eerste de sloopkogel hanteren © RTV Drenthe / Rien Kort
Met een doffe dreun zwiept de sloopkogel tegen de muur van een van de twee leegstaande flats aan de Meridiaan in Klazienaveen. Met een letterlijke klap is de sloop van beide gebouwen begonnen.
De verouderde panden, goed voor 41 woningen, maken ruim baan voor de bouw van 69 twee- en driekamerappartementen en vijf eengezinswoningen. Woningbouwcorporatie Lefier is verantwoordelijk voor de nieuwbouw.

Mooie opsteker

Aan Be van der Kaap, voorzitter van de plaatselijke buurtvereniging, viel vandaag de eer om de sloop te starten. "De nieuwbouw vormt weer een mooie opsteker voor de Sterrenbuurt", lacht hij. Van der Kaap was intensief betrokken bij de plannen.
"Deze flats zijn ruim veertig jaar oud. Ze zijn niet alleen op, maar ook niet meer van deze tijd wat betreft isolatie en energieverbruik. Er komt duurzame huizenbouw voor in de plaats."

Begin volgend jaar

Het sloopbedrijf gaat in de eerste week van april beginnen met de verdere werkzaamheden, die tegen eind juni worden afgerond. Lefier gaat de plannen nog verder uitdenken en zal tegen het einde van het jaar met een definitief ontwerp komen.
"We verwachten begin volgend jaar met de nieuwbouw te kunnen beginnen", vertelt gebiedsmanager Nienke Louwdijk van Lefier. Ongeveer twee jaar later volgt de oplevering.

Herbruikbaar

De vijf eengezinswoningen zijn bedoeld voor grote of samengestelde gezinnen. Voor de bouw wordt gebruik gemaakt van herbruikbare grondstoffen. Louwdijk: "Dat hoeft niet per se steen te zijn, dat kan bijvoorbeeld ook hout zijn."
De buurtvereniging trok ongeveer drie jaar geleden aan de bel bij Lefier met de vraag naar mogelijke vernieuwingen in de Sterrenbuurt. Al eerder werden zeventig woningen aan de Horizon, Orion en de Meteoor al verduurzaamd naar nul-op-de-meterwoningen. Van der Kaap: "Het plan is om op termijn nog meer woningen aan te pakken."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl