Mary Looman beoogde nieuwe wethouder in Hardenberg

Hardenberg
Het gemeentehuis van Hardenberg © RTV Oost / Rogier van den Berg
In de gemeente Hardenberg wordt Mary Looman uit Smilde voorgedragen als nieuwe wethouder namens de PvdA. Looman was eerder Drents Statenlid en wethouder in Midden-Drenthe.
De 68-jarige Looman wordt opvolgster van Gitta Luiten, die volgende maand stopt.
"Met Mary is het college van B&W weer op sterkte met een krachtige bestuurder", laat de Hardenbergse PvdA-fractievoorzitter Rein Jonkhans weten. "Ze heeft ruime ervaring met precies de portefeuilles waar we naar zochten: Werk en inkomen, Onderwijs en Educatie, Kunst en Cultuur en Welzijn."

Drentse achtergrond

Looman was in het verleden waarnemend burgemeester van de gemeente Skarsterlân, waar ze de fusiegemeente De Friese Meren tot stand bracht. Van 2002 tot 2010 was ze wethouder en eerste locoburgemeester van de gemeente Midden-Drenthe. Ook was ze lid van Provinciale Staten van Drenthe tussen 1999 en 2002.
Looman wordt 30 maart voorgedragen aan de gemeenteraad in Hardenberg. Na instemming van de raad zal ze vanaf 1 april aan de slag gaan in de gemeente.
Met Looman erbij krijgt het gemeentebestuur van Hardenberg een extra Drents tintje. Eerder al vertrok wethouder Jan ten Kate van De Wolden (Gemeentebelangen) naar de Overijsselse buurgemeente. En ook gemeentesecretaris Ida Oostmeijer is een Drent. Zij was gemeentesecretaris in Emmen, Assen en Meppel.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl