Waar in Drenthe kun je stemmen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen?

210312_stemlokaal
Stembureau in hotel De Borken in Dwingeloo, twee jaar geleden © ANP
Nederlanders kunnen van maandag tot en met woensdag tijdens de Tweede Kamerverkiezingen op 9.200 locaties in ons land hun stem uitbrengen. Dat zijn vijfhonderd extra stemlokalen ten opzichte van de verkiezingen in 2017.
In Drenthe zijn tijdens de komende verkiezingen 316 stemlokalen geopend. Bekijk op het kaartje hieronder waar jij je stem kunt uitbrengen.

Hygiënemaatregelen in stemlokalen

Vanwege het coronavirus gaat het uitbrengen van je stem anders dan de vorige keren dat er gestemd kon worden. Mensen uit risicogroepen worden aangemoedigd al op maandag en dinsdag te stemmen. Flink wat hygiënemaatregelen in en om de stemlokalen moet voorkomen dat mensen elkaar besmetten.
Zo hebben de stemlokalen zich voorbereid op coronaproof stemmen:
Voorbereidingen Tweede Kamerverkiezingen

Stem per post

70-plussers kunnen hun stem ook per brief uitbrengen van 10 maart tot en met 17 maart. Ze mogen hun stem zelf op de post doen of naar één van de afleverpunten brengen. Ruim de helft van de mensen verwacht komende week overigens lopend naar het stemlokaal te gaan, weet Veilig Verkeer Nederland op basis van een enquête. Een vijfde van de stemmers is van plan om de fiets te pakken.
Ben je er nog niet uit op welke partij je je stem uitbrengt? Dan kan dit artikel je mogelijk iets wijzer maken. Daarin wordt uitgelegd wat op welke manier partijen in hun verkiezingsprogramma's stilstaan bij Drenthe - of niet.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl