Boete voor besturen vrachtwagen met alcohol op tijdens boerenprotest in Beilen

blokkade jumbo dc beilen boeren
Boeren blokkeerden het distributiecentrum © Persbureau Meter
Een 36-jarige man uit de gemeente Coevorden moet voor het rijden onder invloed terwijl hij een vrachtwagen bestuurde een boete van 950 euro betalen. Dit gebeurde op 4 juli in Beilen tijdens een boerenprotest bij het distributiecentrum van Jumbo.
De man had ontzettend veel spijt van 'deze domme actie', zei hij tegen de rechter. Hij dronk die avond bij het distributiecentrum alcohol, omdat hij toch niet meer achter het stuur zou kruipen. Zijn vrachtwagen stond in de weg, hij moest de wagen verzetten. Daarop volgde de blaastest.
Hij had ruim drie keer meer gedronken dan wettelijk is toegestaan om te mogen rijden. De officier van justitie vond het extra gevaarlijk, omdat de man een vrachtwagen bestuurde op een plek waar veel mensen aanwezig waren. Zij eiste een boete van 1000 euro en een voorwaardelijke rijontzegging van acht maanden.
De rechter hield er rekening mee dat de man niet eerder is veroordeeld. "U begrijpt wat er is gebeurd. Aan uw houding zie ik dat dit een eenmalig incident betreft", zei de rechter. Ze legde een iets lagere boete op en de voorwaardelijke rijontzegging van acht maanden. De man accepteerde zijn straf.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl