Rechtbank trekt twee dagen uit voor inhoudelijke behandeling misbruikzaak dansschool

Dansschool Groningen
De eigenaar van de dansschool staat terecht © ANP / Kees van de Veen
De rechtbank Noord-Nederland trekt twee dagen uit voor de inhoudelijke behandeling van de zaak tegen Khalid A. De 37-jarige Groninger wordt verdacht van het misbruiken van 13 meisjes die bij zijn dansschool les hadden.
Dat is besloten tijdens een niet-inhoudelijke zitting. A. blijft vastzitten tot de volgende zitting op 28 mei. Ook die zitting is pro forma, omdat er nog getuigen gehoord moeten worden. Ook moet A. nog psychologisch onderzoek krijgen. Dat meldt RTV Noord.
A. werd in september aangehouden. Hij was eigenaar van Groningen Dance Center aan het Damsterdiep. Daar gaf hij samen met een groep docenten dansles aan kinderen en jongeren. Hij trainde onder meer meisjes die naar de top wilden en professioneel wilden dansen in Amerika. De slachtoffers komen niet alleen uit de provincie Groningen, maar ook uit Hoogeveen en Utrecht.
Hij beloofde hen gouden bergen, maar dan moesten ze wel zijn hulp aanvaarden. Die hulp bestond uit ondersteuning bij stretchoefeningen waar ze niet zonder zijn hulp uit konden komen en masseren van de liezen.
Terwijl de meisjes lange tijd in split- of spagaathoudingen zaten, zou hij ze hebben gedwongen tot seksuele handelingen.
Volgens het Openbaar Ministerie dateert het eerste misbruik uit 2015. De dansschool is definitief gesloten. Eerder wilden docenten een doorstart maken onder dezelfde naam, maar ze gaan nu verder op een nieuwe locatie en onder een andere naam.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl