Werkstraf voor ernstige mishandeling in Zwartemeer

vuist
Het slachtoffer zou een jongen van 16 een blauw oog hebben geslagen © Pixabay
Twee mannen uit Emmen (23) en Klazienaveen (30) moeten voor het mishandelen van een 57-jarige man uit Zwartemeer een taakstraf van honderd en zestig uur uitvoeren.
De mishandeling gebeurde op 9 juni aan De Hoven in Zwartemeer.
De 57-jarige werd door vier mannen aangevallen, omdat hij een 16-jarige jongen een blauw oog zou hebben geslagen. De Zwartemeerder kwam in het ziekenhuis terecht met een gebroken neus, een gebroken oogkas en een gescheurde lip.
De officier van justitie vond zware mishandeling bewezen en eiste tegen deze twee mannen taakstraffen tot 160 uur en voorwaardelijke celstraffen tot twee maanden.
De rechter ging uit van openlijke geweldpleging. Dit is een lichter strafbaar feit waardoor de straffen lager uitvielen. Twee van de vier vechtersbazen zijn eerder al veroordeel tot celstraffen.
De rechter vond de zaak te verouderd om ook deze mannen alsnog de cel in te sturen. Beiden hebben geen of een sterk verouderd strafblad en ook dat telde mee. De twee moeten het slachtoffer 2000 euro aan smartengeld betalen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl