Meppel ergert zich aan overal opduikende verkiezingsposters

Wildplakken van campagneposters in Meppel
Wildplakken van campagneposters in Meppel © Twitter.com
Meppel is de laatste weken flink volgeplakt met campagneposters voor de Tweede Kamerverkiezingen. Maar de posters belanden ook op plekken die daar niet voor bedoeld zijn.
"Is er een plakregime in de gemeente?", vraagt een Meppeler zich af op Twitter. "Waarom kom ik in de Oosterboer die koppen overal tegen behalve op de borden die daarvoor bedoeld zijn?"
De posters hangen onder meer op stroomhuisjes en onder viaducten. "Tegenover het station, onder de Bekinkbaan en boven de fietstunnel vanaf Het Vledder naar Blankestein", vult een andere Mepper aan.
In een reactie spreekt de gemeente uit dat mensen zich moeten melden. "Wanneer mensen constateren dat er in de gemeente Meppel wildgeplakt wordt, kunnen ze dit melden bij de gemeente. Het wildplakken van campagneposters is niet toegestaan. We doen in dit geval óók een beroep op het verantwoordelijkheidsgevoel van de partijen en personen in kwestie."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl