Willeke Dost krijgt plekje op de Muur tegen Geweld in De Wijk

De Muur tegen Geweld
De Muur tegen Geweld © RTV Drenthe
De naam van de vermiste Willeke Dost uit Koekange prijkt binnenkort op de Muur tegen Geweld in De Stapel bij De Wijk. Dat bevestigt voorzitter Jack Keijzer van de Muur tegen Geweld. "De tantes van Willeke zijn er blij mee en ik ook. Ik ben meestal vrij nuchter, maar ik moest wel een traantje laten toen ik het hoorde", vertelt amateurspeurder Jan Huzen van de Zoekgroep Willeke Dost.
De destijds 15-jarige Willeke verdween op 15 januari 1992. Nog altijd is niet bekend wat er met haar is gebeurd. Sindsdien heeft niemand nog iets van het meisje vernomen.
Normaal gesproken komen alleen de namen van slachtoffers van zinloos geweld op de Muur, maar voor Willeke wordt een uitzondering gemaakt. Daar moest het bestuur wel wat langer dan normaal over nadenken. "Omdat het officieel nog steeds om een vermissing gaat", legt voorzitter Jack Keijzer uit. "Maar ons onderbuikgevoel zegt dat ze er niet meer is. Daarom hebben we alles bij elkaar opgeteld het verzoek gehonoreerd."

Unaniem akkoord

Het verzoek kwam van Huzen, die de aanvraag zo'n vier weken geleden deed. Vanochtend vroeg kreeg hij bericht, dat het bestuur unaniem akkoord ging met de aanvraag. "Ik zou eigenlijk binnen een week al reactie krijgen, ik heb rustig afgewacht. Dit is een mooi moment. Het is een plek waar de familie heen kan."
Vooralsnog is 8 mei de dag waarop de foto van Willeke aan de Muur wordt gehangen, al hangt dit ook af van de coronamaatregelen die dan gelden. Mogelijk worden mensen in tijdslots ingedeeld, zodat het niet te druk wordt. Huzen verwacht dat veel mensen aanwezig willen zijn. "Zeker wel tweehonderd tot driehonderd man."
Naast Willeke Dost prijken ook de namen van de vermoorde Hoogevener Marcel Hoogerbrugge, de in 1993 vermoorde Andrea Luten uit Ruinen en van de in 2013 omgebrachte Kim Stoker uit Emmen en Annemieke van Dijk uit Roden op de muur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl