Dit is de meest amateuristische teamfoto van Nederland

De winnende teamfoto van Vrouwen 2 van SV Pesse (Rechten: SV Pesse)
De winnende teamfoto van Vrouwen 2 van SV Pesse (Rechten: SV Pesse)
VOETBAL - De vrouwen van SV Pesse 2 mogen zich winnaar noemen van de meest amateuristische teamfoto van Nederland.
Voetbalmagazine
ging de afgelopen weken op zoek naar de meest amateuristische teamfoto van Nederland. Uit ruim 150 foto's koos de vakjury voor de teamfoto van Vrouwen 2 van SV Pesse.

'Dit is wie we zijn'

"We hadden net een serieuze teamfoto gemaakt, toen we op het idee kwamen om ook een gekke te maken", vertelt aanvoerder Maaike Hup. "Een week later stond de wedstrijd met de elftalfoto's op internet. Daar hebben we de foto vervolgens voor opgestuurd."
De foto was in eerste instantie bedoeld om te gebruiken bij het zoeken naar een nieuwe trainer. Dat hij niet bijzonder professioneel is, nemen de dames op de koop toe. "We zijn een gezellig team dat uitkomt op het laagste niveau. Dit is wie we zijn."

'Essentie van het amateurvoetbal'

De vakjury van de fotowedstrijd, bestaande uit SANTOS-hoofdredacteur Sjoerd Mossou, columnist Frank Heinen, Esquire-hoofdredacteur Arno Kantelberg en Algemeen Dagblad-fotograaf Pim Ras, had naar eigen zeggen aanvankelijk zijn reserves bij de inzending uit Drenthe.
In het juryrapport staat: "We houden niet zo van geënsceneerde teamfoto's, maar dit is een uitzondering. Dit team raakt aan de essentie van het amateurvoetbal." Daarom werd voor de foto van SV Pesse toch een uitzondering gemaakt.

Professionele fotoshoot

De foto kreeg uiteindelijk een derde van de stemmen en daarmee wonnen de dames de beslissende poll met groot verschil. "SV Pesse kan dus binnenkort bezoek verwachten van een van de huisfotografen van SANTOS voor een professionele fotoreportage. Van harte!", aldus het voetbalblad.
De vrouwen van Pesse 2 kijken uit naar de fotoreportage die hen staat te wachten. Ondertussen gaat het zoeken naar een trainer verder, want die heeft zich nog niet bij de dames gemeld.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.