Oude Rijksluchtvaartschool is een 'eerste klas roestbak'

Er is extra geld nodig om de oude Rijksluchtvaartschool in Eelde op te knappen (Rechten: archief RTV Drenthe)
Er is extra geld nodig om de oude Rijksluchtvaartschool in Eelde op te knappen (Rechten: archief RTV Drenthe)
EELDE - De verbouwing van de voormalige gebouwen van de Rijksluchtvaartschool in Eelde valt veel duurder uit dan van tevoren was gedacht.
De provincie kocht het provinciaal monument een paar jaar geleden voor 1 euro. Volgens gedeputeerde Cees Bijl een 'roestbak'. "Ik zou zeggen dat het haast een roestbak eersteklas was die we voor 1 euro hebben gekocht. Ik wilde er wel een bom op gooien. Maar het blijkt nu een succesnummer te zijn met bedrijvigheid en culturele activiteiten bijvoorbeeld."

Een roestbak eerste klas is het

En dus wil de provincie extra geld uittrekken voor het opknappen van de panden. 1,3 miljoen euro was er gereserveerd. Daar moet 575.000 euro bij.
Uit onderzoek blijkt dat de kosten voor het verwijderen van asbest veel hoger uitvallen. Bovendien blijkt er lekkage te zijn in het dak van één van de gebouwen. En dan zijn de oude installaties in de gebouwen zo slecht dat ze vervangen moeten worden. Ook de kozijnen zijn verrot.

Extra geld, maar of dat voldoende is

De voormalige luchtvaartschool wordt onder andere gebruikt als plek voor het ontwikkelen van nieuwe technieken, de dronehub en culturele activiteiten.
Gedeputeerde Bijl denkt dat ze met het extra geld er wel zijn. "Als dit niet zo is, dan zullen we Provinciale Staten dit melden. Maar meerkosten is niet de bedoeling."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl