OM eist zeven jaar voor schietpartij in Hoogeveen

schietincident Hoogeveen
Politie in de Adriaan Baasstraat na de schietpartij © Noordernieuws/De Vries Media
Het schietincident op 5 april 2020 in Hoogeveen was volgens het Openbaar Ministerie 'een concurrentiestrijd in de criminele drugshandel'. Tegen de 34-jarige schutter uit Hoogeveen eist de officier van justitie voor poging tot doodslag een celstraf van zeven jaar.
"Het was een kwestie van: wie is de baas op de criminele apenrots", zei de officier. De 34-jarige Hoogevener schoot voor zijn huis aan de Adriaan Baasstraat een 23-jarige man uit Rotterdam door zijn knie, toen die wegrende. Dit gebeurde met een machinepistool. Twee kogels misten het slachtoffer. Om hem heen lagen de hulzen, toen hij schreeuwend op straat lag.
De Hoogevener verklaarde aanvankelijk dat hij uit noodweer handelde. De mannen kwamen bij hem aan de deur om wraak te nemen. De Hoogevener had een wapen in de kast staan, omdat hij eerder al eens was overvallen. Naar die overval loopt nog een onderzoek. Volgens de officier probeerden de twee andere mannen het aandeel van de Hoogevener in de drugshandel over te nemen.

Achthonderd xtc-pillen

De man stond ook terecht, omdat hij een dag voor het schietincident met een auto op een ander slachtoffer had ingereden. Dat slachtoffer kon bijtijds wegspringen. Na de aanhouding van de Hoogevener vonden de agenten ruim achthonderd xtc-pillen in zijn woning. De advocaat van de verdachte vroeg de rechter er rekening mee te houden dat het slachtoffer en zijn kornuiten de confrontatie zochten met de verdachte. Hij pleitte voor een deels voorwaardelijke straf.
De uitspraak is op 29 maart.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl