Duurzame Drentse meubels voor ministerie van Defensie

VepaDrentea
Meubels van Defensie worden gemaakt door meubelfabrikant VepaDrentea © VepaDrentea
De vlag kan uit bij meubelfabrikant VepaDrentea. Het Drentse bedrijf won een Europese aanbesteding en levert daarom de komende drie jaar het kantoormeubilair voor het ministerie van Defensie.
Het gaat om zit-/sta-bureaus, vergadertafels, stoelen, directiemeubilair en meubilair voor gezondheidscentra, wachtruimtes en legeringskamers. De Drenten maken duurzame meubels, waarbij de voorkeur uitgaat naar een zogeheten 'tweede leven' van de spullen. Het meubilair is al eens gebruikt en wordt opnieuw ingezet. Alles wordt geproduceerd op de locaties van VepaDrentea in Emmen en Hoogeveen.
Tot 2017 werkte de fabrikant ook al samen met Defensie. "We zijn dan ook ontzettend blij dat we dit contract opnieuw mogen invullen", reageert directeur Bert Top van VepaDrentea. "Wij hebben de laatste jaren een belangrijke verandering doorgemaakt van een lineair naar een circulair businessmodel. Dan is het fijn om deze waardering te krijgen."
Het ministerie van Defensie zegt dat het met de keuze voor VepaDrentea actief wil bijdragen aan de circulaire economie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl