Kinderen uit Grolloo krijgen les in bluesmuziek

GROLLOO - Op mede-initiatief van het Cuby + Blizzards Museum krijgen de tachtig leerlingen van OBS De Drift les in bluesmuziek. Het project draagt de naam 'Kids Blues'.
De school is vier weken lang omgedoopt tot bluesschool. Iedere week wordt er een dagdeel voor het Kids Blues gereserveerd waarin gastdocenten workshops komen geven. De kinderen maken kennis met de achtergronden van de bluesmuziek en het zingen en/of spelen ervan.

Wens van Muskee

Initiator Stichting Blues in Grolloo heeft nog een ander streven: het erfgoed van de blueslegende Harry Muskee bewaren en over te dragen aan de volgende generatie, vertelt projectleidster Martijje Lubbers. Muskee zelf heeft ook ooit de wens uitgesproken voor een dergelijk project.
Samen met Lubbers schrijven de kinderen eigen nummers, leren ze muziekmaken en bouwen ze instrumenten. Sigarendoosjes worden omgetoverd tot kleine gitaartjes en flesjes met rijst dienen als shaker.

Uitbreiding naar andere scholen

Na de pilot in Grolloo wordt het project geëvalueerd en verder doorontwikkeld. De bedoeling is om Kids Blues na dit schooljaar verder uit te rollen naar andere basisscholen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl