Buschauffeurs leggen werk vandaag opnieuw neer [update]

De actie is een onderdeel van de estafettestakingen (Rechten: RTV Drenthe)
De actie is een onderdeel van de estafettestakingen (Rechten: RTV Drenthe)
ASSEN - Het busvervoer in Drenthe en Groningen ligt vandaag (zaterdag) voor het grootste gedeelte plat door een staking. Het gaat zowel om de streek- als de stadsbussen. De chauffeurs eisen een betere cao.
Ook de chauffeurs van Connexion Taxi Services in Zuidwest-Drenthe zijn opgeroepen om het werk neer te leggen. Qbuzz liet rond het middaguur weten dat tussen 12.00 en 18.00 uur Qliner 300 tussen Emmen en Groningen elk heel uur rijdt.

Geen streek- en stadsbussen

"In Drenthe rijden momenteel geen bussen van Qbuzz. Er druppelen wel wat werkwilligen binnen, maar dat is nog niet voldoende om daadwerkelijk lijnen op te starten", zei Qbuzz-woordvoerder Michel van de Mark vanochtend.
Hij adviseert reizigers om de website van Qbuzz in de gaten te houden. De treinen en bussen van Arriva rijden overigens wel gewoon. Zij doen dit weekend niet mee aan de staking.

Lees meer: Weer stakingen Drentse buschauffeurs in streekvervoer

Het is de vijfde dag dat er actie gevoerd wordt. Eerder deze maand legde het personeel twee dagen het werk neer. Dat heeft nog niet tot het gewenste resultaat geleid. De actie van vandaag is onderdeel van de landelijke estafettestakingen. Afgelopen zaterdag waren er stakingen in Oost-Brabant, Zeeland en de Veluwe.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl