Tassen vol maandverband en tampons voor de Voedselbank in Assen

De Ladies's Circle in Assen heeft de Voedselbank overladen met menstruatieproducten
De Ladies' Circle in Assen heeft de Voedselbank overladen met menstruatieproducten © RTV Drenthe / Lidian Boelens
Maandverband, inlegkruisjes en tampons: de Ladies' Circle in Assen bracht vanmorgen tassen vol menstruatieproducten naar de Voedselbank in Assen. "Eén op de tien meisjes en vrouwen heeft te weinig geld om menstruatieproducten aan te schaffen", weet voorzitter Roos Bakx van de Ladies' Circle. "Dat vinden wij schrijnend, daarom zijn wij deze actie gestart."
De Ladies' Circle in Assen is een club van vrouwen tot 45 jaar die zich inzet voor goede doelen in Assen. "Wij hebben er aandacht voor gevraagd, omdat wij merken dat er veel behoefte is aan deze middelen."
Bovendien begrijpen de dames als geen ander hoe vervelend het is als je zelf geen geld hebt deze producten aan te schaffen. "Wij zijn zelf natuurlijk ook vrouw, dus wij kunnen ons daar heel goed in verplaatsen." De dames verzamelden de producten in via contacten uit hun omgeving.
(verhaal gaat verder onder de video)
Menstruatieproducten voor Voedselbank

Nooit genoeg

Reitse Heerze van de Voedselbank in Assen is erg blij met de actie. "De dames die afnemers zijn van de Voedselbank zijn hier altijd heel erg content mee", weet hij.
De Voedselbank biedt vaker menstruatieproducten aan, maar nooit in deze grote hoeveelheden. En dat terwijl er nooit genoeg is. "We hebben hier 240 gezinnen, van zo'n 600 personen in totaal. Als de helft vrouw is, kun je nagaan hoe lang wij hier over doen. Over een maand is het weg en dan hebben we alweer nieuwe nodig."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl