Coevorden zoekt een energieke en creatieve burgemeester

Gemeentehuis Coevorden
De nieuwe burgemeester in het gemeentehuis in Coevorden moet sociaal zijn © RTV Drenthe/Dylan de Lange
De nieuwe burgemeester van Coevorden moet creatief denken, energiek zijn en verrassende verbindingen leggen. Dat staat in de profielschets die de gemeente heeft opgesteld nadat 400 inwoners hun wensen doorgaven.
Bert Bouwmeester, de huidige burgemeester van Coevorden, vertrekt per 1 oktober na achttien jaar. Inwoners van de gemeente mochten de afgelopen weken hun wensen voor een opvolger aangeven. Ruim 400 inwoners vulden hiervoor een vragenlijst in. Daarnaast werd verschillende organisaties gevraagd naar hun verwachtingen voor de toekomstige burgemeester.
Volgens de inwoners moet de opvolger van Bouwmeester vernieuwend, daadkrachtig en zichtbaar zijn. Ook vindt meer dan de helft van de mensen die de vragenlijst invulden dat politieke ervaring als burgemeester, wethouder, gedeputeerde of kamerlid wenselijk is. Belangrijke eigenschappen voor de nieuwe burgervader zijn daarnaast dat hij of zij verbindend, toegankelijk, sociaal, betrokken, empathisch en eerlijk is.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl