Basisschool Dalen dicht door oplopend aantal coronabesmettingen

school molen Dalen
De Bugemeester Wessels Boerschool blijft deze week gesloten © RTV Drenthe/Erwin Kikkers
De deuren van obs Burgemeester Wessels Boerschool in Dalen blijven deze week gesloten. De schooldirectie heeft daartoe besloten omdat het aantal coronabesmettingen oploopt.
Afgelopen week werden medewerkers en leerlingen uit meerdere klassen positief getest op het coronavirus. "Na intensief overleg met de GGD, directie en medezeggenschapsraad hebben we de moeilijke beslissing moeten nemen om komende week over te gaan op online onderwijs voor alle groepen", wordt het besluit toegelicht op de website van de school. "De school is vanaf morgen gesloten tot in ieder geval vrijdag 26 maart en zal ook niet geopend zijn voor noodopvang."

'Heel lastige beslissing'

Wel is er maandag de mogelijkheid om lesmateriaal, zoals chromebooks, op te halen. Ouders zijn al op de hoogte gebracht van het besluit, dat per mail uitgebreid wordt toegelicht. De school spreekt van een "heel lastige beslissing om te nemen". Ook zegt de school " te begrijpen dat deze situatie weer veel van u vraagt, ook omdat er geen noodopvang beschikbaar is."
Vanwege de maatregelen schakelt de Burgemeester Wessels Boerschool voorlopig over op het geven van online onderwijs. Dit start vanaf dinsdag.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl