Stelling: Ik slaap liever alleen

Slaap jij liever alleen? (Rechten: pixabay.com)
Slaap jij liever alleen? (Rechten: pixabay.com)
ASSEN - Mensen die met z'n tweeën in één bed slapen, slapen minder goed, blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Daarom zijn er stellen die er bewust voor kiezen niet samen te slapen. Het AD kopt vandaag dan ook: 'Samen slapen? Waarom zou je!'
"Door beweging en geluid stoor je elkaar ongewild in je slaap. Daar word je niet altijd wakker van, maar het zorgt wel voor een minder diepe rust", vertelt neuroloog Viviane van Kasteel van het Slaap Waakcentrum SEIN in Groningen en Zwolle in het
.
Toch is samen slapen toch beter, vindt Van Kasteel. "De geborgenheid, het prettige samenzijn, de intimiteit: dat weegt allemaal op tegen die iets minder stabiele nacht. Bovendien groei je als stel ook naar elkaar toe in slaapbehoefte. Je krijgt op een gegeven moment meer eenzelfde patroon in beweging en ritme. Dus je kunt er ook aan wennen."

Stelling

Pak jij liever het bed in de logeerkamer? Of kun je niet zonder je partner in bed?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur 0592-331188 of laat je reactie achter op Facebook.com/RTVDrenthe.

Vorige stelling

Gisteren vroegen we je of je je goed insmeert tegen de zon. Een meerderheid van 56 procent zegt van wel. Er stemden 1.428 mensen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.