FC Emmen raakt Thijs Dallinga kwijt aan Jong FC Groningen

Thijs Dallinga verruilt FC Emmen voor (Jong) FC Groningen (Rechten: archief RTV Drenthe)
Thijs Dallinga verruilt FC Emmen voor (Jong) FC Groningen (Rechten: archief RTV Drenthe)
VOETBAL - Eerder deze maand wilde Thijs Dallinga niet teveel ingaan op vragen over zijn toekomst, maar nu is er duidelijkheid: de 17-jarige spits verruilt FC Emmen voor FC Groningen.
Hij tekent bij de Groningers een overeenkomst voor drie seizoenen en sluit in de voorbereiding van het nieuwe seizoen aan bij Jong FC Groningen, meldt de
uit het Noorden.

Van jeugd naar hoofdmacht

De geboren Groninger werd in 2012 door FC Emmen gescout bij vv Hoogezand. De afgelopen zes seizoenen speelde hij in de opleiding bij FC Emmen. Dit seizoen brak hij door in het eerste: hij speelde acht keer in de ploeg van trainer Dick Lukkien.
Op 27 november vorig jaar debuteerde Dallinga in de Jupiler League. Op 9 april maakte hij zijn eerste doelpunt voor FC Emmen tegen Telstar. Dallinga is daarmee de jongste speler die afgelopen seizoen heeft gescoord in de eerste divisie.

Vergoeding

FC Emmen ontvangt voor de spits een opleidingsvergoeding per jaar dat hij actief was in de jeugdopleding. Die teller staat op zeven jaar. Omgerekend is dat zo'n 98.000 euro.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl