Provincie investeert vier miljoen euro in recreatief fietsnetwerk

Fietsen Drenthe Dwingelderveld Recreatie Fietspad
Fietsers op het Dwingelderveld. Foto ter illustratie © ANP / Sander Koning
De provincie Drenthe investeert 4 miljoen euro in het recreatieve fietsnetwerk in onze provincie. Het gaat om 1 miljoen dit jaar en 3 miljoen volgend jaar. Het geld is bedoeld om fysieke verbeteringen aan te brengen in het huidige netwerk.
Met de subsidie kunnen recreatieve fietspaden worden verbreed en verhard, om zo beter toegankelijk te worden gemaakt voor elektrische fietsen, speed pedelecs en bredere fietsen, zoals rolstoelfietsen en bakfietsen. Ook kunnen met het geld ontbrekende verbindingen in het huidige recreatieve fietsnetwerk worden aangelegd.
De 1 miljoen voor dit jaar wordt beschikbaar gesteld in de vorm van een subsidieregeling, waarbij de provincie 50 procent van de (investerings)kosten cofinanciert.

Kwaliteit en gebruikerseisen

De miljoenen zijn door Provinciale Staten beschikbaar gesteld vanuit het onderdeel Toerisme en Recreatie van de Investeringsagenda PLUS. Daarin werd vastgesteld dat het vooral belangrijk is de kwaliteit van de huidige fietspaden op peil te houden en ze te laten voldoen aan de huidige gebruikerseisen.

Aanvraag

De subsidie kan worden aangevraagd door alle Drentse gemeenten en organisaties die recreatieve fietspaden bezitten zoals bijvoorbeeld Staatsbosbeheer, Stichting Natuurmonumenten en Stichting Het Drentsche Landschap. De werkzaamheden dienen uiterlijk in 2023 te worden afgerond.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl