Ook gaskraan kleine velden gaat geleidelijk dicht

Gaswinningslocatie bij Wapse (Rechten: Andries Ophof/RTV Drenthe)
Gaswinningslocatie bij Wapse (Rechten: Andries Ophof/RTV Drenthe)
GRONINGEN - De geleidelijke afbouw van de gaswinning in Groningen leidt er niet toe dat elders in het land de komende jaren meer gas wordt opgepompt.
Ook de productie uit kleinere gasvelden wordt gestaag verminderd, meldt minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat.
Naast het Groningenveld telt Nederland 240 kleine gasvelden op land en op zee. Bijvoorbeeld het gasveld in Wapse. Daar mag gas uit worden gewonnen zolang daar vraag naar is, maar alleen als dat ook veilig kan. Maar ook hier gaat de gaskraan geleidelijk aan dicht. Verder worden er geen vergunningen meer afgegeven voor het zoeken naar nieuwe velden op land.
Het kabinet zet volgens Wiebes alles op alles om de vraag naar gas zo snel mogelijk te verminderen en te zorgen voor betaalbare energie uit duurzame bronnen. Maar zolang gas nodig is om bijvoorbeeld huizen te verwarmen, verdient gaswinning in eigen land de voorkeur boven import. Dat is beter voor het klimaat, aldus de minister.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl