Kjell Scherpen basisklant bij Jong Oranje

Kjell Scherpen
Kjell Scherpen verdedigt het doel van Jong Oranje op het Europees Kampioenschap © ANP
VOETBAL - Emmenaar Kjell Scherpen verdedigt morgen het doel van Jong Oranje tijdens het openingsduel van het Europees kampioenschap tegen Jong Roemenië. Dat liet bondscoach Erwin van de Looi vandaag in de Bozsik Arena weten.
Scherpen, reservedoelman van Ajax, krijgt de voorkeur boven Justin Bijlow. De Feyenoord-doelman was de laatste tijd niet fit en dat gaf voor Van de Looi, voor de eerste wedstrijd, de doorslag.

Eerste eindtoernooi

"Ik heb eerder met Bijlow gebeld en hem gezegd dat ik wilde dat hij de laatste twee duels bij Feyenoord zou keepen voordat we naar Hongarije zouden gaan. Dat was niet het geval. Scherpen wist niet van die afspraak af, dus dat moest ik hem vandaag nog even melden", aldus Van de Looi. "Kjell heeft het in november tegen Jong Portugal uitstekend gedaan."
Het wordt voor de Drentse doelman, die ruim anderhalf jaar geleden FC Emmen verruilde voor Ajax, zijn eerste eindtoernooi bij een nationale selectie. Twee jaar geleden liep de 21-jarige Emmenaar op een haar na het EK met Oranje Onder 19 mis.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl