Vier jaar cel voor mannen die kilo's heroïne brachten naar Emmer loods

Rechtbank_werkplek_rechter
De drugs zat in plastic verpakt en verstopt tussen marmeren tegels © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
Een 46-jarige man uit Zwolle en een 41-jarige man uit Den Haag zijn voor het afleveren van 170 kilo heroïne in een loods in Emmen veroordeeld tot vier jaar cel. De drugs werden op 31 mei 2019 gevonden tijdens een inval in een pand aan de Dordsestraat.
Zes mannen werden aangehouden, onder wie deze twee die afkomstig zijn uit Turkije en Iran. De inval gebeurde nadat er bij het Team Criminele Inlichtingen informatie was binnengekomen over een loods in Emmen waar een omvangrijke hoeveelheid aan verdovende middelen zou liggen. De drugs zat in plastic verpakt en verstopt tussen marmeren tegels. De lading kwam uit Iran.

Op beeld

Er was een camera gericht op de ingang van de loods, waardoor het uitladen werd vastgelegd op film. Om bij de heroïne te komen, werden de tegels stuk geslagen. Een eerste lading werd in een verborgen ruimte van een stationwagen gedrukt en ging met een koerier op weg naar een opdrachtgever. De koerier werd onderweg aangehouden.

Gevaar voor de volksgezondheid

De rechter vond dat er sprake was van een grote hoeveelheid harddrugs die een ernstig bedreiging vormt voor de volksgezondheid. En bovendien is drugshandel een bron van ernstige geweldsdelicten. Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden vijf jaar cel tegen beide mannen. De straf viel uiteindelijk iets lager uit, doordat de rechters landelijk hierover andere afspraken hebben dan het Openbaar Ministerie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl