Borger-Odoorn steunt culturele sector met extra pakket

Gemeentehuis Borger-Odoorn in Exloo
Extra subsidie voor culturele sector in Borger-Odoorn © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
De gemeente Borger-Odoorn heeft 52.000 euro beschikbaar gesteld als extra steunpakket voor de lokale culturele sector. Vanaf 24 maart kunnen culturele organisaties een beroep doen op deze extra subsidie.
Organisaties uit de gemeente, die zich zorgen maken over over hun voortbestaan, kunnen in aanmerking komen voor een vergoeding middels een gemotiveerde aanvraag. Die kunnen ze insturen tot 1 juni.
Wethouder Albert Trip gaat voor maatwerk: "We doen ons uiterste best om de culturele sector overeind en gemotiveerd te houden. Als blijkt dat het voortbestaan van een organisatie ernstig in het gedrang komt, dan moeten we maatwerk leveren."
Als het plafond van 52.000 euro bereikt is, wordt er een stop afgekondigd. Aanvragen die na de stop en voor 1 juni 2021 ingediend zijn, worden op een wachtlijst geplaatst.
In totaal heeft het college van burgemeester en wethouders 77.000 euro tot haar beschikking. De overige 25.000 euro is gereserveerd voor het organiseren van culturele activiteiten om zo de eenzaamheid tijdens de coronacrisis te bestrijden.
Op de website van de gemeente staan de voorwaarden om in aanmerking te komen voor deze subsidie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl