Leerling (15) alsnog overleden na hartstilstand tijdens schooluitje

De jongen ging naar school op de locatie Eduwiek van het Roelof van Echten College (Rechten: Persbureau Meter)
De jongen ging naar school op de locatie Eduwiek van het Roelof van Echten College (Rechten: Persbureau Meter)
HOOGEVEEN - De 15-jarige leerling van het Roelof van Echten College in Hoogeveen, die tijdens een schooluitje een hartstilstand kreeg, is vandaag alsnog overleden.
"Vanmorgen hebben wij het droevige bericht ontvangen dat onze leerling Luuk Bruinenberg is overleden. Luuk heeft afgelopen maandag een hartstilstand gehad tijdens het schoolkamp, waarna hij is gereanimeerd en met de ambulance overgebracht is naar het ziekenhuis in Groningen. Hoewel de eerste signalen op herstel positief waren, is Luuk vanochtend alsnog overleden", schrijft de school in een verklaring.
De leerling werd onwel na een fietstocht van Hoogeveen naar Lauwersoog, een afstand van zo'n honderd kilometer. De leerlingen waren onderweg naar Schiermonnikoog.

Stiltehoek

De school vervolgt: "Onze gedachten en gebeden gaan uit naar de ouders, broers en overige familie van Luuk. Alle leerlingen van locatie Eduwiek zijn mondeling geïnformeerd door hun docent. We bieden hen de mogelijkheid om op school hulp en ondersteuning te krijgen bij het verwerken van dit verdrietige nieuws. In een stiltehoek in de school gedenken we Luuk. Leerlingen kunnen hier een persoonlijke boodschap achterlaten."
De school laat weten dat geplande activiteiten morgen niet doorgaan. Leerlingen kunnen wel gewoon naar school komen. Daar wordt voor opvang gezorgd en er komt een stilteruimte.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl