Stelling: Ik luister nog naar anderen

Mensen zijn bij het luisteren naar een ander afgeleid (Rechten:Pixabay.com)
Mensen zijn bij het luisteren naar een ander afgeleid (Rechten:Pixabay.com)
ASSEN - Acht op de tien Nederlanders geeft toe niet goed te luisteren tijdens een gesprek.
De belangrijkste reden is afleiding door smartphones en sociale media, blijkt uit onderzoek van de nationale luisterlijn Sensoor. Sensoor kreeg in 2017 ruim 450.000 telefoontjes van mensen die hun verhaal kwijt wilden.
Volgens de organisatie zijn veel mensen het luisteren verleerd en is het nodig dat mensen opnieuw leren luisteren. Daarom is de campagne 'Nederland Geef Gehoor' gestart. Onderdeel is een online spoedcursus luisteren.

Stelling

Hoe zit dat bij jou, ben je ook op je mobiel bezig terwijl je een gesprek voert met iemand? Ben jij ook het luisteren naar een ander verleerd? Of ben je oprecht geïnteresseerd in wat een ander beweegt?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur 0592-331188 of laat je reactie achter op Facebook.com/RTVDrenthe.

Vorige stelling

Gisteren ging de stelling woon-werkverkeer op de fiets: 'Ik pak de fiets naar mijn werk.' Ruim 66 procent gaf aan op de fiets naar het werk te gaan. In totaal brachten 1.280 mensen een stem uit.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.