'Kwaliteit Drèents Liedtiesfestival elk jaar hoger'

EMMEN - Morgen is de grote finale van het Drèents Liedtiesfestival in het Atlas Theater in Emmen. Tien kandidaten strijden om de titel. Het is de zevende keer dat het festival wordt gehouden.
"We zijn druk met de allerlaatste voorbereidingen", zegt organisator Bert Kamping. "We merken dat de kwaliteit van de liedjes omhoog is gegaan. Elke editie weer is de lat hoger komen te liggen. Dus als je in de finale wilt komen, moet je steeds betere liedjes schrijven."


Ook de stijl van de liedjes is in de loop der jaren veranderd, vertelt Kamping. "Vroeger had je vooral luisterliedjes. Tegenwoordig zijn de liedjes vlotter en steeds meer deelnemers kiezen een eigen stijl. Sommigen zetten de versterker open en gaan er vol met de gitaren in."

Aandacht na het festival
De winnaar van vorig jaar, Isa Zwart, had na het Liedtiesfestival over belangstelling niet te klagen. "Isa heeft nationale aandacht gehad en heeft in Italië aan het internationale festival voor minderheidstalen meegedaan", zegt Kamping. "Ze heeft haar hele kalender volstaan met optredens. Dat vindt ze geweldig. En ook finalisten die niet gewonnen hebben, worden vaker uitgenodigd voor festivals en hebben meer optredens."

Wie morgen de zevende editie wint wordt bepaald door een vakjury en een publieksjury. "Iedereen kan zijn stem uitbrengen via een sms. Het publiek bepaalt voor een kwart mee wie de winnaar wordt", aldus Kamping.

Live
Het Drèents Liedtiesfestival wordt morgenavond vanaf 19.30 uur live uitgezonden op TV Drenthe en er is een livestream op de website van RTV Drenthe en op Facebook van RTV Drenthe. Zondag om 11.00 uur wordt het programma herhaald op TV Drenthe.
Deel dit artikel: