Gemeente gaat samen met inwoners Paterwolde in overleg over azc

bladergroenschool paterswolde
Het COA wil tweehonderd asielzoekers opvangen in de oude Bladergroenschool © Google Streetview
De gemeente Tynaarlo wil samen met inwoners van Paterswolde in gesprek met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Hierbij komt het aantal asielzoekers dat het COA in de school wil onderbrengen en de inrichting van het terrein rond het schoolgebouw ter sprake.
Het COA wil hier drie jaar lang tweehonderd asielzoekers opvangen. Eerder deze maand liet het college van B en W weten hier aan mee te willen werken. Maar dit leidde tot veel onrust in het dorp. Inwoners klagen dat zij niet zijn gehoord door de gemeente. De PvdA stelt dat de inwoners niet tegen een azc zijn, maar zich overvallen voelen door het besluit.
Volgens de gemeente heeft zij vaker de zorgen van de omwonenden aan het COA over het aantal van tweehonderd bewoners doorgegeven. Ook zou de gemeente hebben gevraagd naar de exacte inrichting van het terrein. "Wij weten inmiddels dat bij het COA hierover het denken in beweging is. Dat is een goed moment om nader overleg aan te gaan", aldus de gemeente.
Inwoners van Paterswolde verwijten de gemeente dat die pas laat met informatie naar buiten kwam. Maar volgens de gemeente kon dit niet anders, omdat zij nog in onderhandeling was met het COA. "De plannen wijzigden voortdurend. Als wij telkens de nieuwe afspraken bekend zouden maken, zou dat alleen maar voor verwarring en onbegrip zorgen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl