Easytoys vreest voor speeltjestekort met Moederdag

De vrijwilligers vinden het werk ook erg leerzaam
Lege schappen dreigen bij Easytoys © RTV Drenthe / Josien Feitsma
Vele vrouwen dreigen met Moederdag geen opwindend speeltje te kunnen krijgen. Seksspeeltjesgigant Easytoys uit Veendam dreigt door een vastgelopen containerschip in het Suezkanaal niet op tijd hun nieuwe voorraad te kunnen ontvangen.
Dat is een miljoenenstrop voor het bedrijf van ondernemer Eric Idema uit Annen. Het bedrijf importeert niet alleen toys uit China, het produceert daar zelf ook seksspeeltjes.

Schip blokkeert Suezkanaal

Twee dagen geleden liep een groot containerschip vast in het Suezkanaal. Dit is een van de drukste scheepvaartroutes ter wereld. Het is een binnendoor-route voor schepen die vanuit onder meer China naar Europa varen. Het lostrekken van het schip kan dagen tot weken gaan duren. Achter het schip liggen tientallen andere schepen te wachten tot zij van de doorvaart gebruik kunnen maken.
Op een van die schepen staan enkele tientallen containers van Easytoys. Het bedrijf verwacht daardoor dat richting Moederdag vooral de tien populairste speeltjes van het bedrijf niet meer leverbaar zijn, zoals love eggs en de Womanizer. Een flinke strop, want Moederdag is een van de lucratiefste periodes van het jaar.

Omweg via Zuid-Afrika

Het is nog onduidelijk wanneer de containers nu naar Nederland komen. Easytoys overweegt om hun producten via Zuid-Afrika naar Nederland te laten brengen. Maar deze zeeroute heeft vele haken en ogen. Zo doen schepen er drie weken langer over, is er kans op zware stormen en bestaat het risico van piraterij.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl