Wat is er dit weekend te doen in Drenthe?

De band Tip Jar speelt in de Verrekieker (Rechten: Tip Jar/Wil Crooymans/Leon Lenders)
De band Tip Jar speelt in de Verrekieker (Rechten: Tip Jar/Wil Crooymans/Leon Lenders)
ASSEN - Het is weer weekend! Tijd om er even lekker van te genieten. We zetten een paar leuke tips voor je op een rijtje.
Historische TT Wandeltocht

De TT in Assen staat weer voor de deur. Er worden daarom alvast allerlei leuke activiteiten georganiseerd. Op zaterdag kun je een
doen die over de route gaat van de TT in 1925. De historie kent geweldige verhalen die met activiteiten langs de route in de dorpen worden blootgelegd. Langs de weg staan kunstwerken vertoond die het verhaal van de TT-historie vertellen.
De wandeltocht start bij de Grote Brink in Rolde. Aanvang 08.30 uur. Meer informatie via de website.

The Spy and the Butcher viert vijfjarig jubileum

Groot feest voor the Spy and the Butcher, want vijf jaar geleden organiseerde The Bake Shop de eerste editie van dit speciale podium. Jong talent kan hier sinds 2013 hun muzikale kunsten laten horen. Op zaterdag wordt de Grote Kerk in Emmen omgetoverd tot festivalterrein en zal vanaf 13.00 uur 's middags een muzikaal programma losbarsten. Er zal speciaal voor deze jubileumeditie extra focus gelegd worden op lokaal en regionaal talent. Informatie over de artiesten en bands op de website.

Tip Jar in De Verrekieker

Zaterdag kun je vanaf 20.00 uur genieten van heerlijke Americana, pop, folk, blues en jazz. Tip Jar treedt op in Kunst- en Cultuurpodium De Verrekieker in Drouwnermond. De stemmen van Bart en Arianne kleuren fraai bij elkaar en beiden zijn geïnspireerd door het fameuze duo Gram Parsons/Emmylou Harris. Aanvang: 20.00 uur.

Rommelmarkt in Elp

Al eens een keer willen struinen in Elp? Zaterdag heb je een goede aanleiding, want dan is er een heuse rommelmarkt. Vanaf 13.00 uur kun je bij de kramen terecht.

Open Tuindag Groenten uit Grolloo

Geïnteresseerd in het aanleggen van je eigen moestuin? Dan kun je zondag bij de tuinderij Groenten uit Grolloo terecht. Het zijn dan de landelijke open tuindagen en dan kun je met al je tuinvragen bij de tuinders terecht. Een rondleiding behoort ook tot de mogelijkheden. Ook kun je het bezoek combineren met een fietstocht langs twee open tuinen in Assen. Vanaf 10.00 uur ben je welkom.
Er doen in Drenthe meer (moes)tuinen mee. Kijk voor een overzicht hier.

AmuseMM

AmuseMM is de lekkerste wandeling van Emmen en omstreken. Tijdens dit festival wandel je op zondag langs zes locaties in Emmen (vijf restaurants en een delicatessenzaak). Op de deelnemende plekken kun je genieten van verschillende bij elkaar passende amuses. Natuurlijk met een bijpassende wijn of een alcoholvrije cocktail. De wandeling, waar kosten aan verbonden zijn, begint om 12.00 uur.

Cuerdas in museum De Buitenplaats

Op zondag genieten van internationale muziek? Dan moet je naar museum De Buitenplaats in Eelde, waar Cuerdas zal optreden. Pascal Binneweg (gitaar), Don Hofstee (gitaar en viool) en Bert van Erk (contrabas) tokkelen, plukken, roffelen en strijken. Flamenco, tango, Braziliaans bossa nova en jazz zijn de inspiratiebronnen voor nieuw eigen werk. Cuerdas zoekt naar de verschillen en overeenkomsten tussen stijlen en smeedt deze tot een nieuw geheel. Het optreden begint om 14.00 uur.

Rietplasloop

Sportievelingen kunnen zondag hun hart ophalen tijdens de Rietplasloop in Emmen. Er zijn verschillende afstanden, zoals 5, 10 en 15 kilometer. De loop is voor geoefende lopers, maar ook voor kinderen. Voor wie mee wil doen is inschrijven nog mogelijk, ter plekke aan de Veldstukken in Emmen. Maar de stoere renners aanmoedigen kan natuurlijk ook altijd!
Bovenstaande is slechts een greep van alle activiteiten. Uiteraard is er dit weekend nog veel meer te beleven in Drenthe. Heb je zelf een tip? Laat het ons weten. We wensen jullie een fijn weekend en veel plezier met je wat gaat doen!

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.