Voetballers VV Buinen geven samen clubhuis nieuwe uitstraling

deurgaat-vv-buinen
Een nieuw deurgat wordt gemaakt in een deel van de kantine © RTV Drenthe
"Zo gaat dat hier in het dorp", zegt voorzitter Rudy Pepping van voetbalclub VV Buinen. De sportkantine moet flink op de schop, dus helpen allemaal vrijwilligers bij de sloop en herinrichting van het pand.
"Het is hartstikke gezellig", zegt Richard Lageman terwijl hij gipsplaten van het oude plafond trekt. "Als je het met elkaar oppakt, dan kun je er in het nieuwe seizoen weer tegenaan." Ook Harm-Jan Beerman helpt mee. Hij sloopt een muurtje. "En straks drinken we gezellig een biertje."
Het saamhorigheidsgevoel zit diep, ook bij Denny Gransbergen, die helpt bij het slopen. "Ik voetbal niet meer, ik heb zwakke knieën. Maar ik draai nog vrijwillig kantinediensten."

Opfrisbeurt

Sportcomplex De Woerd stamt uit 1982 en heeft sindsdien geen flinke opknapbeurt meer gehad, zegt Pepping. De kantine krijgt een nieuwe look en de keuken wordt aangepast naar de wensen van nu. "Mijn zoon gaat hier later ook voetballen", weet Beerman. "Het moet weer jaren mee." Naar verwachting is de kantine in de zomer helemaal als nieuw.
Het hele sportcomplex is sinds 2017 verdeeld tussen VV Buinen en het dorpshuis. Achter de sportkantine van de voetbalclub laat het dorpshuis nieuwe kleedkamers bouwen. De bestaande kleedkamers worden bij het dorpshuis getrokken. Wanneer die bouwwerkzaamheden klaar zijn, is niet bekend.
Voetballers doen het samen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl