Twintig vaten met chemisch materiaal gevonden in bos bij De Wijk [update]

DE WIJK - In het bos aan de Schiphorsterweg bij de Wijk zijn twintig blauwe vaten met chemisch materiaal gevonden.
De vaten werden gevonden op een weg in het bos. Uit een aantal vaten kwam rook, vertelt de politie. Of het om drugsafval gaat, kan de politie niet zeggen. In het bos werd ook een busje gevonden. Eerder dacht de politie dat er brand in het busje was, maar dit bleek niet het geval.

Vast in de modder

Een getuige vertelt dat een wandelaar aan het einde van de middag, werd aangesproken door twee mannen. Ze wilden weten of hij iemand met een trekker kende. De wandelaar vertrouwde het niet en belde 112. Toen de heren dit door kregen gingen ze ervandoor.

Prikkende ogen

Vier politieagenten die in het bos aanwezig waren, werden onwel en zijn met ademhalingsklachten naar het ziekenhuis gebracht. De agenten zijn gecontroleerd en allemaal weer thuis. De politie meldde eerder dat omwonenden last zouden hebben van prikkende ogen, daarom werd het advies om ramen en deuren te sluiten gegeven. Later bleek dat de melding van de agenten zelf kwam, en werd het advies opgeheven.

Weggestuurd

De politie en brandweer zetten het gebied aan het einde van de middag af en mensen werden van het perceel gestuurd. Ook mag niemand het gebied in. De vaten liggen nog in het gebied.

Gezocht: twee mannen

De politie is op zoek naar twee getinte mannen. Via een burgernetmelding roept de politie op om uit te kijken naar een man die behoorlijk bezweet is en de andere persoon zou onder de modder zitten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl