Retropop volgend jaar in juli

EMMEN - Volgend jaar komt er geen Retropop meer in juni, maar waarschijnlijk het eerste weekend van juli. Dat vertelde Richard de Groot van Retropop vandaag in het Radio Drenthe-programma Cassata.
Zo kan het festival beter aansluiten bij de tourschema's van artiesten en dat heeft voordelen. De Groot: "Artiesten, en vooral grotere artiesten beginnen pas eind juni, begin juli met touren.'' Door gebruik te maken van de tourschema's wordt het makkelijker om ook de grote artiesten binnen te halen.
Ander voordeel: het drukt de kosten. ''De hele grote artiesten moeten we nu apart ophalen en dat kost klauwen met geld," aldus Richard de Groot. Dit hoeft dan niet.
De Groot heeft nog veel wensen als het gaat om artiesten die hij graag naar Retropop wil halen. Bovenaan het lijstje staan: Duran Duran, Lenny Kravitz en Sting.
Lees meer: Programma Retropop compleet​
De 17e editie
Vrijdag start de 17e editie van het festival. Dan treden onder andere: Ronan Keating, Racoon en Ronnie Flex & Deuxperience op. Zaterdag kunnen bezoekers genieten van Bryan Ferry, Anastacia, Chef's Special en De Jeugd van Tegenwoordig.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl