FC Emmen zoekt financiële steun bij provincie

FC Emmen hoopt met financiële steun van de provincie het stadion op eredivisieniveau te brengen
FC Emmen hoopt met financiële steun van de provincie het stadion op eredivisieniveau te brengen
VOETBAL - FC Emmen heeft een verzoek ingediend bij de provincie Drenthe om financiële steun voor het upgraden van het huidige stadion. Dat zegt Wim Beekman, de directeur van de Drentse club.
"Ons doel is helder: we willen de provincie Drenthe jarenlang eredivisievoetbal geven. Dat betekent dat onze organisatie, onze spelers en onze accommodatie op eredivisieniveau gebracht moeten worden", aldus Beekman.
Volgens de directeur staat er voldoende op het wensenlijstje, maar is er ook een aantal 'musts'. Zo moet de veiligheid verbeterd worden rondom het uitvak en dienen de elektronische entreepoortjes worden gemoderniseerd en is een nieuwe geluidsinstallatie gewenst. "Dat laatste in verband met calamiteiten", vult Beekman aan. Ook de lichtinstallatie zal verbeterd moeten worden. Beekman: "De capaciteit daarvan is op dit moment niet toereikend."
Gedeputeerde Cees Bijl liet onlangs al weten dat FC Emmen op steun van de provincie kan rekenen.
Wensen zijn er, zoals gemeld, ook voldoende. "Dat heeft alles te maken met gastvrijheid. We willen alle supporters snel en goed kunnen bedienen. Daarom willen we het aantal kiosken uitbreiden en hebben we het plan om nieuwe stoeltjes te plaatsen op de Noordtribune", vervolgt de directeur. "En het zou ook fijn zijn dat we gewoon koffie kunnen zetten en de wc's kunnen doorspoelen op het moment dat het kunstgrasveld gesproeid moet worden."

Staantribune

Bij de KNVB heeft FC Emmen de vraag uitstaan of er in het stadion plek is voor een staantribune. "Vooral onze fanatieke aanhang wil graag een staantribune. Deze supporters staan nu ook al, maar dan op de stoeltjes. We hopen binnenkort goed nieuws te krijgen van de bond", laat Beekman weten.

Meer personeel

De promotie naar de eredivisie levert ook meer werkgelegenheid op, vervolgt Beekman. "We hebben onlangs al een acquisiteur aangesteld en zoeken nog een manager operationele zaken en iemand die ons helpt op het gebied van communicatie."

Beloftenteam

De komende week krijgt FC Emmen te horen wat de KNVB van plan is met de beloftenelftallen. Ook Emmen zal met een beloftenteam meedoen aan een competitie. Naar alle waarschijnlijkheid, zoals al eerder gemeld, tegen onder andere de tweede teams van Feyenoord, Heerenveen, NAC en Willem II op de maandag- en dinsdagavond. Wie de coaching van dat team op zich zal nemen is nog niet bekend.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl