Rosa da Silva grijpt naast Annie M.G. Schmidtprijs

Rosa da Silva in Cassata
Rosa da Silva in Cassata © RTV Drenthe/Margriet Benak
Rosa da Silva zal vanavond ongetwijfeld ietwat licht nerveus achter haar laptop hebben gezeten tijdens de uitreiking van Annie M.G. Schmidtprijs, maar de prijs die sinds 1991 wordt uitgereikt aan een tekstschrijver, componist en uitvoerder voor beste theaterlied ging vanavond aan haar neus voorbij. Cabaretduo Yentl en De Boer wist de prijs voor de tweede keer te winnen.
Het tweetal kreeg de prestigieuze onderscheiding voor het meest indrukwekkende Nederlandse lied van het jaar dit keer voor het nummer 'Het is begonnen'. Yentl en De Boer maakten het lied als verlate reactie op de klassieker 'Het is over', van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink. De uitreiking vond maandagavond virtueel plaats. Yentl en De Boer wonnen de prijs ook al in 2014, toen voor het lied 'Ik heb een man gekend'.
'Als het zo ver is'
De uit Klazienaveen afkomstige Da Silva was samen met Daniël Lohues genomineerd met het nummer 'Als het zo ver is', een lied uit het soloprogramma van Da Silva waar Lohues aan meeschreef.
Naast het duo Da Silva en Lohues en het winnende cabaretduo Yentl en De Boer waren ook Jan Beuving en Tom Dicke ('De begrafenis van de waarheid'), Lisa Loeb ('Mijn Odyssee'), Eva van Manen ('Omdat we verdergaan') en Flip Noorman ('De traditie') genomineerd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl