Cultuurfonds Drenthe bedeelt cultuur- maar ook natuurprojecten

wulpenkuiken
Onder meer het project voor het zenderen van wulpenkuikens krijgt een bijdrage © RTV Drenthe
27 natuur- en cultuurprojecten krijgen van het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe gezamenlijk ruim 85.000 euro.
Alle projecten zijn initiatieven van stichtingen en verenigingen van amateurs en vrijwilligers.
Het Cultuurfonds Drenthe verdeelt vier keer per jaar subsidies. Dit is de eerste serie van 2021. De bijdrages zijn verdeelt over projecten uit negen Drentse gemeenten. In de lijst van alle initiatieven ontbreken alleen de gemeenten Coevorden, Noordenveld en De Wolden.

Writers Block

Het project dat het meeste geld ontvangt is Vrijdag Alles Mag. Deze stichting krijgt 10.000 euro voor Writer's Block Emmen. Dit evenement voor street art-kunstenaars staat gepland voor 13 tot 17 mei in het Rensenpark in Emmen.

Andere bijdrages

Andere voorbeelden van projecten die een grote bijdrage ontvangen zijn de theaterproductie Groeten uit Grolloo (7.500 euro), Stichting Grauwe Kiekendief voor een educatieproject over de bescherming van wulpenkuikens (6.000 euro), een concertreeks van Stichting Kerkconcerten Vries (5.480 euro) en theaterproductie Mestmoeders van de Peergroup in Donderen (5.000 euro).
Aanvragen voor een volgende ronde aan bijdragen vanuit het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe kunnen worden ingediend tot 25 juni. Tot zes weken daarvoor kunnen nieuwe aanvragen ingediend worden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl