Nieuwe bestemming voor apotheek De Commissaris in Meppel

Apotheek De Commissaris in Meppel
Apotheek De Commissaris in Meppel © RTV Drenthe / Bastian van de Belt
Er komen mogelijk nieuwe woningen aan de Commissaris de Vos van Steenwijklaan in Meppel. Daarvoor is een plan ingediend. Maar de gemeente Meppel vindt dat er in de huidige plannen teveel appartementen staan.
De woningen moeten komen in de voormalige apotheek De Commissaris. Een projectontwikkelaar heeft voorgesteld om 23 appartementen in het pand te realiseren. Op het naastgelegen parkeerterrein wil men twee nieuwe woningen bouwen.

Te gortig

Het college van Meppel staat open voor de herontwikkeling van voormalige apotheek, maar vindt het aantal appartementen te gortig. Dat zou de 'ruimtelijke kwaliteit' niet ten goede komen.
Het gaat vooralsnog om een principeverzoek van de ontwikkelaar. Wonen is op deze locatie niet toegestaan, tenzij de gemeente akkoord gaat met een herziening of afwijking van het bestemmingsplan.
Het naastgelegen parkeerterrein heeft wel al een woonbestemming. Daar zouden twee woningen mogen komen. Wel zit er een limiet op de grootte van dat pand. In het plan van de ontwikkelaar wordt dat overschreden.

Voormalig gezondheidscentrum

Het voormalige gezondheidscentrum De Commissaris in de wijk Haveltermade telt ruim 1400 vierkante meter. De gemeente stelt bij dit plan wel de kanttekening dat ook elders in Meppel volop appartementen gebouwd worden.
Dat vormt echter geen blokkade omdat dit een bestaand pand is dat verbouwd wordt. Daarnaast worden het huurappartementen voor in de vrije sector (met een huurprijs boven 752,00 euro), waar volgens de gemeente nog voldoende vraag naar is.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl