Jos Hooiveld (35) start nieuw avontuur in VS

VOETBAL - Voetballer Jos Hooiveld uit Zeijen vertrekt weer uit Nederland. Na een kort verblijf bij FC Twente gaat de Drent in de Verenigde Staten voetballen.
Hooiveld heeft een contract getekend bij Orange County SC, dat op het tweede niveau van de Verenigde Staten speelt. Zijn contract bij FC Twente, dat naar de Jupiler League degradeerde, liep op 1 juni af.  

Rijke carrière 
Wie de carrière van de 35-jarige verdediger onder de loep neemt, ziet al snel dat zijn stap naar Noord-Amerika niet als een grote verrassing komt. De Zeijenaar speelde in Nederland nog bij SC Heerenveen en FC Zwolle, maar begon toen aan een trektocht door Europa. 

Hij speelde eerder bij Kapfenberger SV (Oostenrijk), Inter Turku (Finland), AIK (Zweden), Celtic (Schotland), FC Kopenhagen (Denemarken), Southampton, Norwich en Millwal (alle drie Engeland). Daarna vertrok Hooiveld naar FC Twente.

Van Overijssel naar Californië
Orange County SC komt uit het Californische Irving en staat momenteel tiende in de Western Conference van de United Soccer League (USL). Die competitie is nog aan de gang, waardoor Hooiveld aankomende zondag wellicht al zijn debuut kan maken tegen het tweede elftal van Los Angeles Galaxy. 

Deel dit artikel: