Emmen betaalt alsnog 31.000 euro voor lekkend dak basisschool

Basisschool De Diedeldoorn in Emmen
Basisschool De Diedeldoorn in Emmen © Google Streetview
De gemeente Emmen gaat alsnog ruim 31.000 euro aan basisschool De Diedeldoorn betalen. Het geld is bedoeld als bijdrage voor reparatie aan het lekkende dak.
De gemeente wilde aanvankelijk niet meebetalen, omdat het vond dat het schoolbestuur het dak zelf beter in de gaten had moeten houden. De school wierp tegen dat de lekkage veroorzaakt werd door constructiefouten. Uiteindelijk bepaalde de Raad van State in december dat de gemeente alsnog over de brug moet komen.
De totale kosten voor het vervangen van het dak bedragen 120.000 euro. De school betaalt dit grotendeels zelf, omdat dit onder onderhoudskosten valt. Bij de gemeente werd later een rekening gepresenteerd van ruim 38.000 euro.

Onjuist prijspeil

De gemeente dingt daar iets op af, omdat het vindt dat er voor de geleverde werkzaamheden een onjuist prijspeil is gehanteerd (die van 2021 in plaats van 2017, het jaar van reparatie) en er onterecht aanvullende kosten zijn opgevoerd. Ook vielen bepaalde zaken niet terug te voeren op constructiefouten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl