Ondernemers gaan Hunebed Highway promoten met e-bikes

Ondernemers gaan de Hunebed Highway promoten met e-bikes
Ondernemers gaan de Hunebed Highway promoten met e-bikes © RTV Drenthe
Tien ondernemers in de toeristische sector hebben e-bikes aangeschaft om de Hunebed Highway te promoten. De oranje fietsen hebben het logo van de Hunebed Highway, de N34, op de fietstassen. Ze zijn bestemd voor de verhuur aan gasten.
"Het rijdt fantastisch", zegt gedeputeerde Henk Brink na een proefrondje. "Het past helemaal in het profiel van Drenthe. Buiten zijn, gezondheid, fietsen. Ik ben ben er erg trots op dat de ondernemers de Hunebed Highway op deze manier in de markt willen zetten."

50.000 euro

De e-bikes zijn met vijftigduizend euro subsidie aangeschaft. "Geld van Europa, aangevuld met provinciaal en gemeentelijk geld", zegt Jacob Bruintjes, voorzitter van de Leadercommissie Zuidoost Drenthe, die over de subsidie beslist. Eenzelfde bedrag is door de ondernemers zelf op tafel gelegd.
Nu moeten de toeristen nog naar Drenthe komen om de e-bikes te huren. "Ik denk dat ze nu in coronatijd al gebruikt zullen worden", zegt directeur Ton Duivenvoorden van Van der Valk Emmen. "Zeker richting de zomer. Het is natuurlijk een fantastisch product om arrangementen omheen te bouwen."
Hunebed Highway gepromoot via e-bikes

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.