GETEC Park.Emmen krijgt zonnedak met 21.000 zonnepanelen

Getec Park Emmen
Hier komen de 21.000 zonnepanelen te liggen © Getec Park.Emmen
Het industriepark GETEC Park.Emmen gaat met een zonnedak de productie van groene stroom verhogen. De bedrijven op het terrein zetten daarmee een stap naar klimaatneutraal produceren.
Het gaat in totaal om 21.000 zonnepanelen die op de daken van de bedrijven worden geplaatst. De geproduceerde groene stroom is vergelijkbaar met het jaarlijkse verbruik van 2.700 huishoudens. Volgens GETEC Park.Emmen gaat het om het grootste zonnedak van Noord-Nederland.

CO2-voetafdruk verkleinen

Thomas Wagner, CEO van de GETEC Group, is enthousiast over hun missie: "De industrie vraagt om oplossingen voor koolstofarme productie, die tegelijkertijd efficiënt, betrouwbaar en concurrerend zijn. Wij willen onze deskundigheid op het gebied van hernieuwbare energie en de efficiëntie daarvan inzetten om de CO2-voetafdruk van onze klanten te verkleinen. De installatie van deze panelen is een geweldige start in deze richting."

Klimaatneutraal

Het bedrijventerrein wil in de komende tien jaar het aandeel van fossiele brandstoffen met vijftig procent verminderen. "Ons doel op lange termijn is om GETEC PARK.EMMEN klimaatneutraal te maken en zo een baken te creëren voor de energierevolutie in Europa, voegt Managing Director van GETEC PARK.EMMEN, Hendrik van der Ploeg toe.
Eind juni moet het zonnedak de eerste groene stroom hebben opgewekt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl