Dit weekend in de Drentse natuur: 9 en 10 juni

Dit weekend vertelt Henk Jumelet over vlinders en is er een huifkarentocht (Rechten: Pixabay.com)
Dit weekend vertelt Henk Jumelet over vlinders en is er een huifkarentocht (Rechten: Pixabay.com)
Iedere dag is een goede dag om de natuur in te gaan. Zo ook komend weekend! Vrijwilligers van Landschapsbeheer Drenthe worden in het zonnetje gezet én het is Slootjesdag.
Wil je weten wat er nog meer te doen is? Kijk dan in de

Vrijwilligersdag Landschapsbeheer Drenthe

Iedereen die zich de afgelopen tijd vrijwillig heeft ingezet voor Landschapsbeheer Drenthe wordt op 9 juni in Ansen uitvoerig bedankt. Vrijwilligers mogen een mooie excursie maken of twee interessante lezingen bijwonen. Gedeputeerde Henk Jumelet plant een boom en vertelt over het project 'Boerenlandvlinders'. Meer informatie.

Huifkarrentocht

Met de Veenland Express ontdek je op 10 juni de hoogvenen van Zuidoost-Drenthe. Eerst vertelt de boswachter van Staatsbosbeheer over het Bargerveen en daarna stap je op de huifkar. Let op: aanmelden is verplicht. Lees hier meer.

Excursie Nationaal Park Drentsche Aa

Even flink door de natuur stappen op je vrije dag? Dat kan op 9 juli in Nationaal Park Drentsche Aa. Speciale aandacht is er tijdens de wandeling voor het buurtschap Bonnen, waar vroeger de havezate Entinge stond en de drost van Drenthe woonde. Meer informatie.

Slootjesdag IVN

Het hele weekend van IVN staat in het teken van de Slootjesdagen. Meer informatie daarover vind je hier en hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl