Inspectie: Treant moet sluiting kinderafdelingen beter onderbouwen

De kinderafdelingen verdwijnen uit Hoogeveen als het voorstel doorgaat (Rechten: RTV Drenthe)
De kinderafdelingen verdwijnen uit Hoogeveen als het voorstel doorgaat (Rechten: RTV Drenthe)
HOOGEVEEN - De voorgenomen sluiting van de afdelingen verloskunde en kindergeneeskunde in de ziekenhuizen van Treant in Hoogeveen en Stadskanaal is niet goed onderbouwd.
Dat stelt de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, schrijft minister Bruno Bruins van Medische Zorg
.
Zo is volgens de inspectie nog onvoldoende duidelijk wat de consequenties zijn voor kwaliteit en veiligheid van zorg voor zwangere vrouwen en pasgeboren baby's. Ook is volgens de inspectie de toegankelijkheid van zorg in het geding. Treant wil de kinderafdelingen concentreren in Emmen. Zwangere vrouwen moeten dan in sommige gevallen verder reizen.
De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft Treant op de hoogte gebracht van haar zorgen en eist een betere onderbouwing. Het besluit van Treant is overigens nog niet definitief. Het voornemen wordt eerst nog voorgelegd aan de ondernemingsraad, cliëntenraad en raad van toezicht. Treant moet ook nog de personele gevolgen in kaart brengen.
Half mei stuurden verloskundigen uit de regio Hoogeveen een brandbrief aan minister Bruins, omdat ze bang zijn voor het verdwijnen van de kinderafdelingen uit Bethesda in Hoogeveen.

Meer over de situatie bij Treant:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl